Savjeti za kupnju vjenčanice preko interneta

vjenčanica

Foto: Weddingsonline.ie

Kupnja vjenčanice preko interneta – mnogi će pomisliti “vrlo riskantna” ideja, posebno nakon članka koji je objavio DailyMail.co.uk, a koji je obišao svijet i bio spomenut na svim blogovima o vjenčanjima. Ako niste vidjele članak, radi se o slikama vjenčanica koje su mladenke naručile preko interneta, a dobile su, blago rečeno, strahote.

Kako biste izbjegle njihovu sudbinu donosim vam par savjeta kojih se trebate pridržavati ukoliko ste se odlučili na ovaj korak – narudžba vjenčanice preko interneta.

1. Pogledajte oblik svog tijela

Pogledajte se u ogledalo i definirajte oblik svog tijela… Da li je oblik kruške, jabuke, pješčanog sata? Zasigurno već dosad znate kakvi vam krojevi stoje, a koji ne laskaju vašem tijelu. Držite se onoga što vam je poznato. Ovo nije vrijeme za eksperimentiranje. Ukoliko i želite nešto drugačije, otiđite u najbliži salon vjenčanica i isprobajte vjenčanice različitih krojeva, na taj način znat ćete koji vašem tijelu najbolje odgovara.

oblik tijela

Foto: Tulle & Chantilly

2. Mjere!

Svaka kvalitetnija stranica koja prodaje vjenčanice preko interneta ima poseban dio sa uputstvima kako se točno izmjeriti i koje vam mjere trebaju kako biste naručili vjenčanicu odgovarajuće veličine. Dobro pogledajte sve što vam treba i zamolite mamu ili najbolju prijateljicu da vas izmjeri.

3. Tkanina

Znate koje tkanine volite i koje vrste tkanine lijepo padaju niz vaše tijelo. Određene tkanine su rastezljive i moći ćete naručiti haljinu u skladu s vašim mjerama, neke su tvrđe i šuškat će oko vas dok budete hodale. Nije dovoljno osloniti se na fotografiju koju vidite na svom monitoru. Većina online salona nudi uslugu slanja uzoraka tkanine, iskoristite to! Ukoliko naručujte preko eBay-a i sličnih servisa, dobro pročitajte od čega je rađena vjenčanica i pronađite takve tkanine u trgovini tkaninama. Na taj način možete osjetiti materijal pod prstima.

4. Pažljivo pročitajte opis vjenčanice

Na prvi pogled jeftinija vjenčanica izgleda kao super prilika, ali ne mora značiti. Ako je jeftinija može biti da je rađena od jeftinijih materijala, iako na slici ona izgleda savršeno, u stvarnosti vrlo su velike šanse da ona to i nije. Pažljivo pročitajte od kakvih je tkanina rađena (ponovno pročitajte savjet broj 3) i kako je krojena itd.

vjenčanice

Foto: Theivorystory.com

5. Provjerite način dostave, poništenje narudžbe i mogućnost povrata novca

Neki vjenčanice imaju već na raspolaganju i šalju ih odmah. Drugi ih izrađuju ručno i na izradu i dostavu ćete morati pričekati i nekoliko mjeseci. Neke web stranice će vam omogućiti povrat novca ukoliko vam se haljina ne sviđa, druge neće. Pobrinite se da točno znate koja je njihova politika. U skladu s time znat ćete koliko prije vjenčanja trebate naručiti vjenčanicu kako bi vam ostalo dovoljno vremena za ispravke ili ponovnu potragu za vjenčanicom.

6. Recenzije

Provjerite njihove recenzije, mišljenja njihovih prijašnjih kupaca… Upišite ime salona ili web stranice u Google i pogledajte što će vam izbaciti. Ako naručujete preko eBay-a isto pogledajte profil prodavača i kako su ga drugi kupci ocijenili.

6. Kontaktirajte ih

Email-om, telefonom, Skype-om, nije bitno. Svaka web stranica koja drži do svoje reputacije će vam rado ponuditi odgovore na vaša pitanja. Ukoliko ne možete naći kontakt ili se pri razgovoru ne osjećate ugodno smatrajte to znakom za uzbunu.

7. Pronađite krojača

Vrlo velike šanse su da će vam trebati krojač koji će trebati prilagoditi sitnice. Pronađite na vrijeme nekog tko se tim profesionalno bavi.

Želim vam puno sreće u potrazi svoje savršene haljine, bilo da je to u salonu ili na internetu.