Intervju s dizajnericom vjenčanica Sandrom Haddad

Nedavno smo objavili i predstavili vam kolekciju vjenčanica “Do you believe in fairies” naše poznate dizajnerice Sandre Haddad koju možete vidjeti ovdje, a danas vam donosimo intervju s dizajnericom i predivne fotografije Sandre u njenom studiju koje je snimila Martina Hohnjec, Timeless Photography.

sandra

1.Kada ste shvatili da želite dizajnirati vjenčanice?

U dizajniranje vjenčanica zaljubila sam se još na samome početku, u trenutku kad je prva djevojka nosila moju haljinu na svome vjenčanju. Kako sam ja oduvijek zaljubljena u romantične haljine i nježne pastelne boje za mene je to bilo ostvarenje sna. Kreirati haljine za najromantičniji dan u godini. Ima nešto čarobno u tome.

2. Kakav je osjećaj baviti se ovim poslom i biti dio ove industrije?

To je posao o kojem ja sanjam odmalena. Biti svakodnevno okružen predivnim haljinama, raditi s najljepšim materijalima i imati mogućnost kreirati haljine prema vlastitoj inspiraciji. Osim toga svakodnevno upoznavati nevjerojatne mladenke, postati dio njihove priče i ostvariti im želje o predivnoj vjenčanici.

3. Koliko dugo traje izrada jedne vaše vjenčanice?

Cijeli taj proces nastanka vjenčanice za mene je jedna vrsta umjetnosti. Ponekad inspiracija dođe odmah, a ponekad mi treba čak i nekoliko mjeseci prije nego što završim jednu vjenčanicu. Obožavam se igrati bojama, slagati jednu po jednu laticu cvijeća po haljini, a ono što me najviše oduševljava je što niti ja ne znam kako će vjenčanica izgledati na kraju kada bude gotova.

4. Gdje nabavljate materijal za izradu vjenčanica?

Radim s laganim i lepršavim materijalima – tilom i svilenim satenom koje najčešće nabavljam u Italiji.

5. Koja vam je najdraža vjenčanica koju ste dizajnirali?

Svaka vjenčanica mi je najdraža u trenutku dok je stvaram. U svaku je uloženo jako puno truda i pažnje. Ne bih nikako mogla izdvojiti samo jednu.

6. Da li imate modni uzor?

Modni uzor mi je oduvijek bio Valentino i njegove romantične bezvremenske haljine.

7. Koje je vaše viđenje elegancije?

Eleganciju povezujem s jednostavnim linijama haljina. Za mene je ljepota u jednostavnosti.

8. Što vas je inspiriralo za izradu “Do you believe in fairies” kolekciju?

Inspiracija zapravo dolazi iz mene. Kada sam predstavila svoju prvu kolekciju vjenčanica, moji prijatelji i ljudi koje me poznaju su rekli da sam to ja. Bio mi je to najveći kompliment jer jednostavno nastojim biti ono što jesam – vječna romantičarka zaljubljena u šumu, cvijeće, boje i šumske vile. I to se onda odražava u mom dizajnu. Upravo je cvijeće esencija mog dizajna i postalo je moj zaštitni znak. Prostor u kojem radim je uređen u istom tonu. To je moj najdraži prostor u kojemu obožavam boraviti. Posvuda oko mene je razbacano cvijeće i bršljani, pa cijeli prostor izgleda kao da su kroz njega upravo prošle šumske vile.

9. Koji bi tip mladenke bio savršen za vaše vjenčanice?

Prvenstveno vječne romantičarke kao i ja. A onda i djevojke koje se žele odmaknuti od klasike i tradicije jer su vjenčanice napravljene od laganih, lepršavih materijala i u nježnim pastelnim bojama. Sve mladenke koje se na svom vjenčanju žele osjećati slobodno i nesputano, a imati vjenčanicu koja je napravljena samo za njih.

10. Kako biste opisali svoju posljednju kolekciju u 3 riječi?

Romantična, nježna i bajkovita

11. Da li radite vjenčanice i većih konfekcijskih brojeva?

Naravno. Svaki model vjenčanice se šiva po mjeri klijentica kako bi vjenčanica svakoj mladenki savršeno pristajala. Ne samo po veličini već i po osobnosti mladenke , njezinom stilu i danu vjenčanja.

12. Koji su vam planovi za budućnost?

Voljela bih jednog dana imati i svoju liniju vilinskih haljinica za djevojčice.

13. Kako mladenke mogu doći do vaših vjenčanica?

Sve vjenčanice mogu se isprobati u mom studiju na Zagrebačkoj cesti uz obaveznu najavu dolaska kako bi se svakoj klijentici moglo u potpunosti individualno posvetiti. Za rezervaciju termina dovoljno je javiti se putem maila sandra.haddad8@gmail.com ili mobitela 091- 508-6697.

 

Sandra Haddad kolekcija
Sandra Haddad kolekcijaSandra Haddad kolekcija
Sandra Haddad kolekcijaSandra Haddad kolekcijaSandra Haddad vjenčanice
Zahvaljujemo Sandri i Martini na vremenu i ovoj predivnoj suradnji i želimo puno sreće u radu i još mnogo ovakvih predivnih suradnja. Sandrine predivne haljine možete pogledati na službenoj web stranici i Facebook profilu, a Martinin talent i rad možete pratiti na službenoj web stranici Timeless Photography i na Facebook profilu.