Što ponijeti na prvi sastanak sa cvjećarem

Sastanak sa cvjećarom i odabir koje cvijeće će ispuniti vaš buket, revere, aranžamne u prostoru u kojem će se odvijati svadba može biti jedan od najzabavnijih, ali i najvažnijih djelova planiranja vjenčanja. No, kako biste dobili najbolje cvijeće za svoj budžet, savjetujemo da ponesete nekoliko pravih materijala kako biste odabrali cvijeće koje će se uklopiti u tematiku vašeg vjenčanja. Pročitajte koje su to stvari i materijali koje bi trebali ponijeti na prvi sastanak sa cvjećarom.

aranžman cvijeća
Foto by Annie McElwain

Najvažnije je da se odabir cvijeća za buket i aranžmane podudara sa ostatkom tematike vašeg vjenčanja. Želite da se svaki cvijet uklopi u izgleda prostora i vašu haljinu. Stoga, na prvi sastanak bi bila dobra ideja ponijeti što više fotografija prostora koji ste odabrali za svoju svadbu. Napravite skice kako će stolovi biti raspoređeni, gdje biste voljeli aranžmane, fotografije vaše vjenčanice i haljine vaše kume, što mladoženja i njegov kum planiraju nositi. Isto tako, dobra ideja bi bila da ponesete isječke iz časopisa dekora koji vam se sviđa, omiljenu vrstu cvijeća. Na taj način cvjećar će vam savjetovati da li je vaš odabir dobra ideja i da li je moguće to sve elegantno uklopiti u vaše vjenčanje, a možda i predloži neke nove ideje koje će vam se svidjeti, a o kojima niste ni razmišljali.

Tkanina i uzorak stolnjaka je isto tako važna, stoga ponesite jedan stolnjak (i ostale tkanine koje planirate koristiti) na sastanak  tako da vaš cvjećar može vidjeti boje koje su uključene, ali i teksturu i uzorke. Ako želite vjenčiće cvijeća u kosi za vas i vaše djeveruše, trebat ćete izmjeriti vaše glave radi omjera. Vrlo je važno da vijenac na glavi odgovara kako biste izbjegli da vam stalno pada i time izazivali nelagodu i stres.

Napravite kompletan popis za što vam cvijeće treba i popis svega što želite – od vašeg buketa i revera (točan broj), broj stolova i aranžmane koje želite, cvijeće za crkvu, buketiće za djeveruše, sve stavite na papir. Ne samo da će vaš popis biti koristan cvjećaru, nego će i vama koristiti pri planiranju i organiziranju vjenčanja.