Da li zaista trebate probu vjenčanja?

Vjenčanje je vaš dan, vaš trenutak u vremenu, trenutak koji će zauvijek biti zapamćen. Međutim, mnoge mladenke ne posvete svoju pažnju probama, a trebale bi. Nevjerojatno je koliko mnogo savjeta možete naći u vezi organizacije vjenčanja, a tako malo informacija u vezi probe. Lijepi obredi se ne događaju sami od sebe. Često čujemo mladenke kako govore “Voljela bih da sam mogla ovo” ili “Htjela bih da je ovo ovako prošlo”, nažalost, ljudi su nepredvidivi i ne znaju kako se ponašati u kojem trenutku. Neodlučne i nespretne pokrete i odluke možete lako predvidjeti i zaobići ako se odradi proba vjenčanja. Nemojte prepustiti sve slučaju i očekivati da će vaši gosti znati što od njih očekujete.

Danas mnoge mladenke unajmljuju organizatora vjenčanja koji će im objasniti proceduru i pobrinuti se da njihovo vjenčanje prođe glatko. Međutim, i uz organizatora, moguće su poneke greške jer organizator vjenčanja nije u mogućnosti spriječiti pogrešku u nastajanju.

Organiziranje vjenčanja

Neki se neće složiti sa mnom da su probe važne jer smatraju da će time svojim gostima odati detalje vjenčanja i sve će biti već viđeno i nimalo romantično. Međutim, ne morate vježbati dijalog ili kompletnu ceremoniju, dovoljno je da organizirate i uvježbate gdje će tko stajati i sjediti, u kojem trenutku se tko ustaje. Uvježbajte koreografije pokreta.

Koreografija započinje ulaskom obitelji u crkvu, njihovog smještanja, ulaska kumova, mladoženje i na kraju mladenke i njenog oca, a napušta se prema željama mladenaca, no u većini slučajeva slijede čestitke i izlazak gostiju iz crkve prije mladenaca kako bi ih mogli dočekati s konfetima. Većina gostiju zna osnove jer su, u većini slučajeva, već prisustvovali vjenčanju. Pozornost treba biti na detaljima, što ćete posebno primjetiti na vašim fotografijama i snimci vjenčanja. Ako ste zadovoljni s onim što radite i ako ne morate razmišljati o pokretima gostiju, bit ćete opušteniji i moći ćete uživati u vašem trenutku.

Dodatni savjeti:

Kada organizirati probu? – Izbjegavajte organiziranje probe radnim danom odmah nakon posla. Može se dogoditi da većina gostiju neće stići. Izaberite dan kada nema već organiziranih vjenčanja u crkvi, kod matičara ili sali koju ste unajmili. Računajte na to da će vam za probu trebati najmanje sat vremena.
Tko bi trebao prisustvovati? – Pozovite samo one koji će zapravo i sudjelovati u ceremoniji – bližu obitelj, prijatelje i kumove.