Intervju s Inbal Dror, dizajnericom vjenčanica

Inbal Dror, jedna od najpoznatijih Izraelskih i svjetskih dizajnerica haljina i vjenčanica kojoj je uspjelo poći za rukom spojiti nespojivo. Senzualnost, seksipil i eleganciju. Duboki izrezi na leđima i sprijeda, dugački šlepovi, materijal koji prati siluete ženskog tijela naglašavajući obline. Razgovarali smo sa predstavnicom za marketing ovog poznatog brand-a Yehudom i dogovorili intervju sa dizajnericom. Pročitajte kako je počela, što ju je inspiriralo za posljednju kolekciju i savjete budućim mladenkama.

Recite nam nešto o sebi i povijesti brand-a, kako ste i kada službeno započeli sa dizajniranjem vjenčanica. 

Diplomirala sam na Shenkar Fashion Academy u Izraelu, a zatim se preselila u jedno mjesto neposredno u blizini Milana, u Italiji gdje sam živjela 4 godine. Na mene je jako utjecala knjiga “100 godina mode” koja me najviše inspirirala.
Po povratku u Izrael, počela sam dizajnirati i izrađivati vjenčanice po narudžbi. Nakon nekoliko godina brendirala sam svoje ime i počela s pravim dizajnom.

Što vas je privuklo dizajniranju večernjih haljina i vjenčanica?

Moja strast i želja je uvijek bila dizajnirati ženske, laskave i senzualne haljine. Studirala sam i proučavala žensko tijelo i figuru, naglašavajući obline i strukturu. Izrada vjenčanica mi je postala važna kada sam vidjela kako su mladenke reagirale na moje nacrte. To su bile haljine koje će one nositi na najvažniji dan u životu i njihovo oduševljenje me dodatno motiviralo da dizajniram nove i izazovne haljine.

Opišite mladenku koja bi bila savšena za nošenje “Inbal Dror” vjenčanica

“Inbal Dror” mladenka ima ženstvenu figuru s oblinama. Volim kada se haljina “stopi” s mladenkom i kada oni postanu jedno. To je poput druge kože. Mladenka mora biti samouvjerena i voljeti svoje tijelo. Divim ste tome. Mladenka je uvjerena i uvijek oduzima dah u mojoj haljini.

Kako biste voljeli da vaše vjenčanice budu stilizirane?

Upravo onako kako ih dizajniram. S ljubavlju i divljenjem prema mladenkinoj ljepoti dok nosi moju haljinu.

Gdje možemo pronaći vaše kreacije?

Službeno smo pokrenuli globalnu prodaju vjenčanica prije nešto manje od godinu dana, a već imamo prodajna mjesta po cijelom svijetu, uglavnom u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Italiji i Rusiji. Nudimo luksuznu, kompletnu uslugu u svojim salonima jer mladenke to zaslužuju. I dalje rastemo i širimo se.

Da li imate svoj potpis? Što je to što vas razlikuje od drugih dizajnera vjenačanica?

Moj “potpis” su vrlo duboki izrezi na leđima i prednjim dijelovima haljina. Gola leđa s naglaskom na donjem dijelu kreacije, jednostavno kombiniranje tkanine, čipke i tila. Senzualnost i elegancija u jednom.

Kako biste opisali svoju posljednju kolekciju?

Moja posljednja kolekcija vjenčanica za 2015 godinu je nostalgična i vraća vintage krojeve u sadašnjost.

Možete li izdvojiti jednu haljinu iz vaše posljednje kolekcije, a koja je vama osobno najdraža?

Ne, ne volim izdvajati haljine. Sve su mi jednako drage.

Koja od vaših vjenčanica je iznimno popularna kod mladenki? 

Vidim pozitivne reakcije mladenki na one vjenčanice s vrlo dugim dramatičnim šlepovima i otvorima na leđima.

Koliko traje proces dizajna od početka do izrade za jednu od vaših couture haljina? Kako izgledaju probe?

Proces dizajna i izrade haljine ovisi o ideji. Smislim ideju za dizajn, stavim skicu na papir i od toga dalje krećem. Izrada naših vjenčanica je “po mjeri” mladenki. U našim salonima uzimaju se točne mjere mladenke, točnije 30 različitih mjera kako bi vjenčanica odgovarala savršeno. Vodimo brigu i o tome da je mladenka uključena u svaku izmjenu i probu.

Što vas je inspiriralo za dizajniranje vaše posljedenje kolekcije ? 

Žensko tijelo. Ono je savršeno. Nisu bitni veličina i oblik tijela. Uvijek težim tome da napravim savršenu vjenčanicu prema mladenkinom tijelu.

Koji su, prema vašem mišljenju, trenutni trendovi u industriji vjenčanja?

Uglavnom ovisi o regiji gdje se vjenčanje održava. Neka vjenčanja su blistava, ekstravagantna, dok su neka romantična i skromna. Ali rekla bih da trenutni trend koji se posebno ističe je retro – nostalgičan izgled sredine prošlog stoljeća.

Za koju biste slavnu osobu voljeli dizajnirati vjenčanicu?

Kreirala sam i izrađivala vjenčanice za mnoge slavne osobe, ovdje u Izraelu, ali i izvan. Nemam omiljenu slavnu osobu. Odnosim se prema svim mladenkama jednako. Sve su one “slavne” za mene.

Na što bi se mladenke trebale usredotočiti prilikom kupnje svoje vjenčanice?

Na to da se osjećaju ugodno u vjenčanici. Vjenčanje je značajan događaj u mladenkinom životu, tako da je bitno da se ona osjeća ugodno u haljini koja nadopunjuje njene kvalitete.

Koji modni dodatak biste savjetovali mladenkama uz svoje vjenčanice?

Slično kao i prethodni odgovor, modni dodatak koji “nadopunjuje” mladenku i njenu vjenčanicu. Udobne cipele su vrlo važne. Drugi dodatak može biti delikatna narukvica ili slično… sve dok ne zasjenjuje i ne odvlači pažnju sa mladenke i vjenčanice.

Vaš savjet mladenkama?

Opustite se i uživajte u trenutku. Želim vam mnogo sreće.

Više informacija o prodajnim mjestima možete pronaći na njenoj stranici ovdje

Zahvaljujemo Yehudi i Inbal na vremenu i želimo puno sreće u radu i novim kolekcijama. Službenu stranicu Inbal Dror možete posjetiti ovdje.