Djeca na vjenčanju: kako ih zabaviti?

Zamišljate vjenčanje iz snova? Svoj savršen dan? Svojeg budućeg supruga u predivnom odijelu, obitelj i prijatelje na okupu? I 30-ero djece, koja vrište, skaču i gađaju se vašom savršenom tortom?

Želite otvoriti Pandorinu kutiju? Onda recite svojim gostima kako ne želite djecu na svom vjenčanju. Imat ćete nekoliko istomišljenika, ostali će vas potajno prezirati. Osim što bi vam se velika svadba mogla pretvoriti u malu, budite spremni i na osude. No morate shvatiti kako ne mogu svi ostaviti djecu kod kuće sa dadiljom, bakom ili tetom. Osim toga, obitelji na ovakvim okupljanjima vole i žele prisustvovati skupa.

Djeca su nepredvidiva. Plaču. Prave nered. Zalijeću se u stvari bez ikakvog posebnog razloga i guraju svoje prstiće na mjesta gdje ne bi smjeli (tortu, nos, shvaćate o čemu govorimo!) No, često se ponašaju i jako lijepo u ovakvim prigodama. Svojim prisustvom djeca mogu puno pridonijeti vašem savršenom danu. Djeca mogu biti jako zabavna na vjenčanjima. Pogotovo na plesnom podiju – plešući i ‘mrdajući guzom kao Jagger’ ili uz Gangnam Style.

Ako ste se odlučili za vjenčanje sa modernijom glazbom koja je poznata djeci, vjerujte kako ćete imati predivne i smiješne snimke rasplesane dječice. To su trenuci koje nikad nećete zaboraviti. Ako ste se odlučili za nešto tradicionalnije vjenčanje, također postoje načini kako zabaviti djecu. Nadamo se kako će vam ove ideje o organiziranju posebne aktivnosti za djecu promijeniti mišljenje o prisustvu najmlađih na svadbama. Također, garantiramo kako će i njima to ostati u trajnom i lijepom sjećanju!

1. Lov na blago

Kako biste zabavili djecu, pronađite nešto čime ćete ih “zaposliti”. Lov na blago fantastična je ideja. Naravno, on može biti i tematski osmišljen. Pripremite košaricu za svako dijete koje će biti na vjenčanju. Dajte im popis predmeta koje trebaju pronaći i spremiti u svoju košaricu. Pobrinite se da je predmete lako pronaći te da su svi sakriveni u prostoru gdje će biti i roditelji, kako djeca ne bi “odlutala”. Naglasite kako se predmeti nalaze u dvorani (i nekoliko puta ako treba!) i pronađite dobrovoljca, koji će za svaki slučaj nadgledati djecu.

lov na blago lista

2. Tajne kutije

Pripremite za svako dijete tajnu kutiju sa igrama i igračkama (prilagođeno dobi djeteta) te ih postavite na njihova mjesta. Sigurno će se oduševiti i bit će vam zahvalni. Igre ne moraju biti skupe: bojanke i bojice za najmlađe, slikovnice, bočice sa tekućinom za puhanje mjehurića, smješne grickalice, svijetleći štapići…

pokloni za djecu

3. Posebno mjesto za igru

Bez obzira na to hoće li će vaša svadba biti na otvorenom ili zatvorenom, uvijek možete odvojiti posebno mjesto za igru. Ako ste na otvorenom, djeca se mogu zabavljati s loptom ili bilo kojim drugim rekvizitima za igre na otvorenom. Ako ste u zatvorenom prostoru -društvene ili čak video igre sigurno će ih zabaviti.

pinata

4. Ukrašavanje kolača

Djeca neće morati nestrpljivo čekati rezanje torte, ako im pripremite stol za dekoriranje kolača. Najbolji kolači za ovakvu zabavu su muffini, jer stabilno stoje na podlozi, nemaju kremu koja bi mogla stvarati probleme i u zgodnim su košaricama – jednostavni su za prenošenje. Prethodno napunite vrećice za dekoriranje kremom, te pripremite male pregače i kolačiće na odvojenom stolu. Dobit ćete aktivnost koja će postati pravi hit!

dijete ukrašava muffin

5. Profesionalni zabavljač

Iako nikad ne biste pomislili na mađioničara ili klauna na vjenčanju, vjerujte kako će vam roditelji djece biti zahvalni ako uzmete stručnu osobu za čuvanje i zabavljanje djece. Ako vam je ideja elegantnog vjenčanja i zabave za djecu u istom prostoru neprihvatljiva, možete unajmiti i pripremiti posebnu prostoriju samo za djecu.

zabavljač za djecu

6. Mali umjetnici

Pripremite stol sa raznim papirima, bojicama, škaricama, ukrasima i predlošcima za izradu rekvizita kao što su šeširići, usne i brkovi. Sve što naprave možete zalijepiti na štapiće i koristiti za slikanje. Dobit ćete zabavne fotografije, a djeca će biti sretna i ponosna jer su doprinijela nečim što su njihove ručice napravile.

stol za izradu rekvizita

dijete sa maskom

rekviziti na vjenčanju

rekviziti na vjenčanju