Ukrasi za kosu 1920-ih

Ukrasi za kosu 1920-ih

Stil 1920-ih godina također poznat kao “Flapper” uvelike inspirira mnoge detalje koje možemo vidjeti na vjenčanjima. No, ono što najčešće viđamo su ukrasi za kosu inspirirani “razmetljivim” 20-im godinama. Biseri, nakit, šljokice i perje, posebno ili sve zajedno u kombinaciji, nije važno. Važno je da je razmetljivo i vidljivo. Nije bilo desetljeća u kojem su žene nosile toliko sjaja i ukrasa na glavi od 20-ih godina. Većina ukrasa za kosu bila su inspirirana egipatskim pokrivalima koja su na glavi nosili faraoni i njihove kraljice. Nakon otkrivanja Tutankamonova groba drevni egipatski trend preko noći je postao moderan.

ukrasi za kosu - 1920-ih

Iskukičane kape ili turbani sa mnoštvom kamenčića, kuglica, cirkončića, čipkastih traka, klasične trake za kosu, češljići za kosu optočeni draguljima ili cirkonima, mini tiare, pera, velika, mala – sve to je činilo jedan od najvažnijih modnih dodataka.

ukrasi za kosu 20-ih

 

ukrasi za kosu 20-ih

Ukrasi za kosu u stilu 1920-ih je vrlo moćan modni dodatak i ne treba ga uzimati olako . Ako imate haljinu sa mnoštvom detalja onda je bolje posegnuti za jednostavnim trakama i ukrasima, no ako je haljina jednostavna onda imate luksuz odabrati najdetaljniji ukras za glavu koji postoji. Ne ustručavajte se, jer u tom stilu ništa nije prekičasto.

ukrasi za kosu 20-ih

Izvor fotografija - 1, 2, 3 & 4