Intervju sa Tihanom Topić – vlasnicom cvjećarnice “Camellia”

Intervju sa Tihanom Topić – vlasnicom cvjećarnice “Camellia”

Tihana Topić Intervju

Recite nam nešto o sebi i svojem ateljeu.

Moje ime je Tihana Topić (29 godina) i po zanimanju sam magistrica elektrotehnike… No međutim, cvjećarstvo je moja prva ljubav. Odrasla sam uz ovaj posao i doista ga zavoljela zbog njegovih čari i zato sam se odlučila svoju fakultetsku diplomu zamijeniti neizvjesnom poduzetničkom sudbinom… Uz veliku podršku roditelja i mojih bližnjih sam odlučila hrabro slijediti svoje snove te sam podignula kredit preko HBOR-a i otvorila svoj vlastiti atelje koji se nalazi u Županji na adresi Aleja Matice Hrvatske 51. U svom velikom i prostranom ateljeu imam i veliku ponudu svježeg rezanog cvijeća, sobnog cvijeća, kućnih dekoracija itd.

Kako ste se odlučili za dizajniranje cvjetnih buketa i aranžmana za vjenčanja? Što vas je tome privuklo?

Još kao mala djevojčica sam zavoljela ovaj posao. Imala sam pet i pol godina kada su mama i tata otvorili našu prvu cvjećarnicu. Gledala sam što mama radi i pokušavala sama nešto napraviti. Vrlo rano sam naučila samostalno raditi mnoge stvari. Ovaj sam posao istinski zavoljela zbog užitka koji on pruža… Ne zbog profita… Jer kao mladu djevojčicu to me nije ni zanimalo. Kako sam odrastala, svaki sam dan sve više i više voljela ovaj posao. Moje su kreacije bile sve bolje, veće, složenije. Vjenčanja obožavam i željela sam biti dio toga… Dio sretnih i lijepih dana u životu ljudi.

uređenje stola

Gdje tražite inspiraciju?

Posvuda – internet, časopisi, prezentacije, sajmovi vjenčanja, u samoj prirodi, ali najviše u razgovoru s ljudima i svakodnevnom životu.

sajam vjenčanja

Što vam je najdraže u vašem poslu?

Sretni i zadovoljni mladenci, odnosno kupci… Meni osobno je kao prvo čast i zadovoljstvo kada me mladenci odaberu da budem dio jednog od najvažnijih dana u njihovom životu… Dana koji bi trebao biti samo jednom i ako se nešto krivo napravi, nema povratka ni ispravka. I gledajuči s te perspektive, kada vam mladenci kažu da je sve bilo savršeno i bez greške, naravno da se osjećam beskonačno sretno… I kada čujem nakon nekoliko godina riječi npr.: “Da se ponovno udajem, opet bih izabrala tebe.”, tada je srce veliko kao kuća i to se nikakvim novcima ne može platiti.

Što biste rekli da je najveći izazov u ovoj industriji?

Ostati svoj i jedinstven: i kroz sve što se radi provući dio svoje osobnosti. Često čujem da se u mom radu osjeća moja mladost i ležernost što mi je iznimno drago jer znači da sam u svaku dekoraciju ugradila dio sebe.

Koji je vaš omiljeni cvijet?

Hortenzija koja simbolizira pomirenje ljubavnika i bračnih drugova, a buket hortenzija označuje mir u kući. Posebno mi je draga bijela hortenzija.

bijela hortenzija

Koji vam je omiljeni stil(moderan, klasičan, rustikalan, glamurozan) i zašto?

Glamurozan stil kojeg karakterizira cvijeće naglašene i bogate teksture te dodavanje sjaja, kamenčića, boja… Obožavam kada se dodaju biseri jer pomoću njih postižemo eleganciju i glamur.

dekoracija na stolu

Koji vam je najdraži trend kada je u pitanju cvijeće i dekoracije za vjenčanja?

Boho stil kojeg karakterizira jednostavnost, ležernost, naglasak na prirodno i romantično. Jako je popularan zadnjih par godina. Mladenke koje odabiru ovaj trend često imaju cvjetni vjenčić u kosi. Nekima se ovaj trend ne čini dovoljno svečan, ali za otkačene mladenke je svakako idealan odabir.

dekoracija na stolu

Što ste naučili iz rada s mladencima?

Jako puno jer kroz rad i razgovor s mladencima, ja dolazim do novih ideja i spoznaja.

Koji biste savjet dali parovima koji tek naručuju cvijeće za svoje vjenčanje?

Da najprije odrede temu vjenčanja te da odabir cvijeća bude odraz njihove osobnosti. Uzimajući u obzir njihove ideje i želje te naše ideje i savjete, postižemo da svako vjenčanje bude jedinstveno.

Da li ste imali kada neugodna iskustva sa mladencima?

Nisam i nadam se da će tako i ostati. Uistinu se maksimalno potrudim oko svakog para i mogu s velikim zadovoljstvom reći da oni to stvarno i prepoznaju.

Što biste rekli što je najvažnije klijentima kada naručuju bukete i aranžmane?

U skladu s trenutnim stanjem u državi, novac vrlo često igra presudnu ulogu, ali bez obzira na novčana ograničenja uvijek nastojim da kupac dobije nešto novo i drukčije jer je mašta bezgranična.

Da li nudite još neke usluge osim aranžiranja cvijeća?

Izrada pozivnica, zahvalnica, darova za goste te nudimo uslugu kompletne organizacije vjenčanja. Postoji mnoštvo stvari koje mladencima nikada ne bi pale na pamet a mi ih znamo, uputimo ih u to i brinemo o tome dok oni mogu bezbrižno uživati u svojem danu.

Kako vas budući klijenti mogu kontaktirati i ugovoriti sastanak s vama?

Mogu nas potražiti osobno u cvjećarnici na gore navedenoj adresi, putem telefona 032/297-676 ili mobitela 098/922-0603, e-mail ttopic116@gmail.com ili putem facebook profila.