Organizator vjenčanja – da ili ne?

Organizator vjenčanja – da ili ne?

Zaručili ste se! Čestitamo! Objavili ste ovu veliku vijest na Facebook-u, napravili Pinterest ploče i poslali sliku svog novog prstena svim svojim prijateljima i neprijateljima. Sada je vrijeme za početak planiranja najvećeg dana svog života! Ono što većina novih mladenki brzo otkrije nakon otvaranja Pandorine kutije u širokom svijetu vjenčanja, jest da postoji pregršt opcija kada je u pitanju organizacija vjenčanja, a ne dovoljno vremena i novca da se isplanira sve što ste si zamislili. Ovo je članak u kojem ćemo vam pokušati objasniti što je važno (i što nije) kako biste spasili svoje živce i svoj veliki dan!

Starije generacije (naši djedovi i bake) sretno su se vjenčali u svojoj lokalnoj crkvi i slavili sa samo svojim najbližim i najmilijim uz popodnevni čaj, kavu ili ručak. Mnogo se toga promijenilo od tada i sada smo samo previše uzbuđeni da smo zamijenili stare običaje novim – većim i boljim vjenčanjima. Osim toga, mladenke su sada više fokusirane na karijeru nego ikad prije, ostavljajući si mnogo manje vremena za planiranje svog vjenčanja iz snova.

Organiziranje vjenčanja

Prednosti angažiranja organizatora vjenčanja

 • Angažiranjem organizatora vjenčanja omogućujete si da imate najbolje od oba svijeta, dovoljno vremena za posvetiti se svojoj karijeri, djeci, prijateljima kao što to radite i obično, dok je u tijeku organizacija vjenčanja o kojem će vaši gosti pričati još dugo nakon velikog dana.
 • Organizatori vjenčanja su također posebno korisni u pomaganju parovima da se drže unutar svog budžeta pomoću svojih uspostavljenih kontakata u industriji kako bi dobili najbolju moguću ponudu za svaki aspekt njihovog vjenčanja.
 • Prilikom odabira cvijeća i dekoracija za svoj poseban dan, organizator vjenčanja također vam omogućuje da se eliminiraju stresne situacije jer oni imaju znanje i iskustvo da znaju točno što će uraditi u stresnom trenutku.
 • Organizatori vjenčanja također će vam odgovoriti na sva vaša pitanja i dati savjete parovima oko normi ili pravila s kojim većina nije upoznata.

Ali da li je angažiranje organizatora vjenčanja za vas? Dok neki parovi pomoć organizatora vjenčanja vide kao nešto bitno, drugi ga vide samo kao luksuz. Ako ste organizirani i sigurni u svoje sposobnosti planiranja, nemojte biti previše uzbuđeni s idejom susreta i razgovora s raznim dobavljačima po gradu dok pod rukom nosite svoju predivno ukrašenu novu bilježnicu za planiranje vjenčanja. Možete stvarno imati oko za detalje i kreativnost, ali planiranje vjenčanja je izazov. Ono uzbuđenje koje ste imali na početku može s vremenom splasnuti. Ako ste se ipak odlučili za angažiranje organizatora vjenčanja donosimo nekoliko informacija koje će vam biti korisne.

Paketi koje inače nude organizatori vjenčanja

Organizacija vjenčanja

Paket koji uključuje kompletnu organizaciju vjenčanja

Odabir ovog paketa znači da vaš organizator vjenčanja voditi i pomoći vam kroz svaku fazu procesa planiranja vjenčanja. Od utvrđivanja realnog budžeta, pronalaženju savršenog mjesta, pa sve do rezervacije za frizuru i make-up. Organizator vjenčanja također će biti tamo na dan vašeg vjenčanja kako bi se osiguralo da sve teče glatko i po planu.

Paket koji uključuje organizaciju vjenčanja na dan vašeg vjenčanja

Neke mladenke su sigurne u svoje organizacijske sposobnosti i jednostavno obožavaju uzbuđenje koje donosi planiranje vlastitog vjenčanja, ali još uvijek je potrebno uvjerenje da će sve što su planirale teći glatko i da će se sve dogoditi po planu, čak i dok su one zauzete raznim aktivnostima na svoj veliki dan. Ovaj paket je također odličan za parove koji u budžetu nemaju mjesta za angažiranje organizatora vjenčanja, a ipak bi željeli da njihovim vjenčanjem upravlja stručna osoba.

Paket rađen prema potrebama mladenaca

Ponekad parovi zahtijevaju samo određenu pomoć ili savjet (kao što su pomoć u pronalaženju mjesta, na primjer), tako da im je moguće pružiti prilagođeni paket za njihove specifične zahtjeve za vjenčanje.

Bez obzira na to koji ste paket odabrali, organizatori vjenčanja vole svoj posao i sretni su da vam mogu pomoći s nekim stvarima koji možda nisu naznačeni u ugovoru koji imaju s klijentima. Uvijek će rado preporučiti dobavljače ili vam dati par ideja ako ste u nedoumici, neovisno o odabranom paketu.

Što možete očekivati od svog organizatora vjenčanja

Osim planiranja vašeg vjenčanja, navodimo i neke druge korisne razloge za angažiranje organizatora:

 • Vaš organizator vjenčanja će vam pomoći odrediti realan budžet i kreirati plan prema planu budžeta te pratiti sve vaše isplate.
 • Vaš organizator vjenčanja će također biti u mogućnosti vam pružiti praktične savjete o tome kako uštedjeti novac na sitnicama jer oni će znati bolje od ikoga, gdje je u redu da se uštedi i gdje to nije.
 • U svom dogovoru, vaš organizator vjenčanja će vam pomoći da vizualizirate izgled vašeg vjenčanja. Pomoći će vam interpretirati svoje vizije na utvrđenu temu ili dekor.
 • Vaš organizator vjenčanja će biti pouzdan izvor informacija i uputa o normi i pravilima sa kojim većina parova nisu upoznata.
 • Biti će jedina kontakt osoba za svaki aspekt organizacije i planiranja vašeg vjenčanja. To je korisno zato što će formirati odličan odnos i za vaše vjenčanje će imati bolju ideju i viziju nego itko drugi te će znati točno kako komunicirati sa dobavljačima. Poštedjet će vas nametanja raznih mišljenja i prijedloga ostalih koji sudjeluju u vašem vjenčanju.
 • Vaš organizator vjenčanja također će vam odobriti pristup njihovim fantastičnim renomiranim dobavljačima, te će vam najvjerojatnije omogućiti diskontne popuste, zbog svojih dugogodišnjih odnosa s dobavljačima.
 • Upoznati su s nadolazećim trendovima vjenčanja i može vas savjetovati o tome kako ih uklopiti u svoj poseban dan.
Fotografije: Lucia du Preez Photography
Izvor: Confetti Daydreams