Intervju s Igorom Koščecom – DJ-om za vjenčanja

Jedan do napoznatijih DJ-a za vjenčanja Igor Koščec otkrio nam je kakav je njegov stil, njegov način rada i uspjeh spajanja različitih žanrova kako bi zadovoljio sve vaše goste. Svojim iskustvom, znanjem i pristupačnošću osvojio je brojne mladence i njihove goste zabavljajući ih na njihov najvažniji dan u životu. Više o Igorovim počecima te gdje i kako ga možete bookirati pročitajte iz intervjua.

Intervju_sa_Igorom_Koščec

Kako ste i kada odlučili da želite biti DJ na vjenčanjima?

Radio sam godinama po klubovima, a onda me netko pitao bih li njima bio DJ na vjenčanju. Do tada nikad nisam čuo za DJ-a na svadbama, a još manje pomišljao da bih to mogao biti ja. Prihvatio sam izazov, ostavio zadovoljne mladence i s te iste svadbe kasnije odradio još dva bračna para. I tako je to prvo krenulo paralelno s klubovima, a s vremenom i većom količinom preporuka napustio sam DJ-anje po klubovima i prihvatio se svadbi.

Kakav je osjećaj biti dio ove industrije?

Lijep je to osjećaj! Dobiti od nekoga povjerenje kako bi ste bili glavni zabavljač za njihov najljepši dan velika je čast, ali i odgovornost. Naime, vjenčanje nema popravni – kakvog ga napravite, takvog će te ga i pamtiti.

intervju s dj-om za vjenčanja

Koliko dugo već radite kao DJ na vjenčanjima?

10-ak godina…

Da li radite samo na vjenčanjima u Hrvatskoj ili i izvan Hrvatske?

Ograničio sam se na Hrvatsku.

Da li radite samo na vjenčanjima ili vas se može bookirati i za druge evente?

Osim vjenčanja, radim i sve ostale tulume, proslave, rođendane…

Opišite nam vaš stil rada, da li je konzervativan, interaktivan, moderan?

Ustvari je upravo publika ta koja je konzervativna, interaktivna ili moderna, pa ja moram biti sve to ne bih li ugodio svim ograničenim skupinama.

Kako izgleda vaš prvi sastanak sa mladencima?

Mnogo iskustvenog razgovora s foto i video prezentacijom.

Primate li želje od gostiju na vjenčanjima?

Ako želje gostiju nisu u suprotnosti sa željama mladenaca onda apsolutno da. Neki DJ-i misle da je publika došla zbog njih. Ja dolazim prvenstveno zbog mladenaca i naravno svih uzvanika, te pokušavam glazbeno zadovoljiti što širi ukus prisutnih. Misli ne mogu čitati, ali su sugestije publike uvijek dobrodošle kako bi gosti u glazbenom smislu dobili upravo ono što žele.

intervju s dj-om za vjenčanja

Da li ste imali kakve neobične zahtjeve od mladenaca? Ako jeste, možete li nam reći primjer?

Nisam imao ništa neobično što bih u ovom trenutku mogao istaknuti. Za mnoge je neobično recimo imati samo DJ-a na vjenčanju!

Da li vam se dogodilo da su ukusi mladenaca različiti i kako spajate različite žanrove da biste zadovoljili svačiji ukus?

Moj profesionalni opus mora pokrivati sve domaće i strane žanrove, novu i staru glazbu. Približavanje različitim ograničenim ukusima pojedinaca na vjenčanju je zaista težak posao, no uvijek sam uspio zadovoljiti većinu i ostaviti sretne mladence.

Da li se mladenci mogu konzultirati s vama prilikom odabira pjesme za prvi ples? Koja pjesmu biste preporučili?

Vrlo rado mogu preporučiti neke uspješne domaće i strane standarde koji su kao pjesma za prvi ples uvijek bili odlično prihvaćeni. No, najčešće ipak mladenci sami odaberu neku, za njih simboličnu pjesmu.

Da li ste imali kada neke nezgode i da li pružate neku garanciju u slučaju nezgoda, recimo da ste se razboljeli ili se nešto od opreme u zadnji trenutak pokidalo?

Imao sam neke nezgode, no isključivo od agresivnih pojedinaca koji su mislili da se svijet mora uvijek ravnati prema njima. Što se opreme tiče, na sam set nosim i većinu rezervne opreme, no sebe u slučaju bolesti zaista ne mogu duplicirati. Do sada nikad nisam bio bolestan, no imam nekoliko prijatelja DJ-a za svadbe i uvijek je slobodan netko tko me može zamijeniti.

Kako vas mladenci mogu kontaktirati za bookiranje?

Na mojoj web stranici www.djvjencanja.hr su različite kontaktne forme pa mladenci mogu birati hoće li me kontaktirati telefonom, mailom ili preko upitnika na samoj stranici.

intervju s dj-om za vjenčanja


Zahvaljujemo Igoru na vremenu i želimo puno sreće u radu. Službenu Igorovu stranicu pogledajte ovdje, a za više isječaka sa vjenčanja na kojima je Igor bio zadužen za glazbu možete pogledati na njegovom YouTube profilu.