Ekskluzivan intervju s Martinom Feljom, poznatom hrvatskom dizajnericom

Poznata hrvatska dizajnerica Martina Felja, čije kreacije nose svjetski poznate zvijezde, ove godine će za Wedding Expo u Zagrebu kreirati vjenčanice. Kontaktirali smo Martinu i pitali o njenom iskustvu u kreiranju vjenčanica, koja joj je najdraža, planovi za budućnost i mnoga druga pitanja koja zanimaju naše čitatelje. Zanimljiv intervju o njezinim kreacijama, savjetima i što možete očekivati ove godine na Wedding Expo-u pročitajte u intervjuu.

Martina Felja intervju

 

Možete li našim čitateljima reći kako ste se odlučili kreirati vjenčanice za ovogodišnji Wedding Expo?

Nakon što me je Dea Olup (vlasnica Wedding city-sve za vjenčanja i organizatorica sajma Wedding Expo) nazvala i predložila suradnju sa oduševljenjem sam prihvatila suradnju. Posjetila sam njen predivan dućan od 700 m kvadratnih u Westgateu i oduševila se predivnim ambijentom, ljubaznim osobljem i individualnom pristupu klijenticama. Inače, haljina u kojoj sam se ja udala, nije bila moja kreacija, tako da sam si dala oduška u dizajniranju ove kolekcije.

Dizajnirate haljine koje nose brojne svjetske zvijezde, kakav je osjećaj kreirati vjenčanice i biti dijelom i ove industrije?

Mislim da je kreiranje vjenčanica najljepše, ali i najteže jer je to najvažnija haljina u životu svake djevojke koja se udaje. Puno sam surađivala sa Deom i njenim osobljem, da saznam što buduće mladenke žele, a i sama sam se pitala kakvu bi ja vjenčanicu htjela da se ponovo udajem.

Koliko ste vjenčanica kreirali i koliko dugo traje izrada jedne vaše vjenčanice?

Za ovu kolekciju sam kreirala 4 vjenčanice, znači mini kolekcija, gdje sam željela da te četiri haljine obuhvate sve elemente i sve segmente. Dosta vremena sam provela istraživajuci kakve vjenčanice žele mladenke u Hrvatskoj i to mi je bila nit vodilja, ući u glave budućih mladenki, jer na kraju krajeva željela sam vjenčanice koje ćemo vidjeti na mladenkama.

Gdje nabavljate materijal za vaše vjenčanice?

Materijale nabavljam u Italiji kod svojih dugogodišnjih dobavljača, a i posjetim svake sezone sajam materijala u Milanu gdje uvijek pronađem neke novitete i nove dobavljače.

Da li imate najdražu vjenčanicu koju ste dizajnirali, na koju ste posebno ponosni, a koju ćemo moći vidjeti na ovogodišnjem Wedding Expo?

Kada su moje kreacije u pitanja, teško da sam objektivna i uvijek mi je teško izdvojiti najdražu. Ako baš moram, izdvojila bih kratku vjenčanicu, punog kruga, boje slonovače sa izvezenim cvjetićima. Mislim da je idealna za proljetno vjenčanje koje se održava vani u prirodi.

Da li imate modni uzor?

Ima puno dizajnera čiji rad cijenim, ali ne bih nikog mogla izdvojiti kao modni uzor.

Koje je vaše viđenje elegancije?

Moje viđenje elegancije je mala crna haljina!

Što vas je inspiriralo pri kreiranju vaše kolekcije vjenčanica?

Inspirirale su me mladenke, i kako one žele izgledati na taj dan. Fokus mi je bio da se svaka mladenka u mojoj vjenčanici stvarno osjeća najljepšom i da blista na najvažniji dan u njenom životu.

Koji bi tip mladenke bio savršen za vaše vjenčanice?

Mislim da sam sa ova četiri modela obuhvatila stvarno dosta tipova i ukusa mladenki.

Kako biste opisali svoju kolekciju u 3 riječi?

Ženstvena kolekcija sa daškom romantike i laganom notom seksipila.

Da li će u ponudi biti i vjenčanice većih konfekcijskih brojeva?

S obzirom da je u Wedding cityu – sve za vjenčanja glavni cilj prilagoditi se željama klijentica, biti će i vjenčanice većih konfekcijskih brojeva i izrada vjenčanica po mjeri klijentica.

Koji su vam planovi za budućnost? Da li je kreiranje vjenčanica nešto s čime biste voljeli nastaviti i kasnije?

Ja se nadam da će ova mini kolekcija vjenčanica za Wedding City biti jako uspješna i tražena i da ćemo nastaviti ovu suradnju.
Do sada jos nisam dizajnirala za djecu, a s obzirom da sam pred porodom, vjerujem da će u vrlo bliskoj budućnosti izaći i moja prva kolekcija za djecu.

Gdje će mladenke moći kupiti vaše vjenčanice?

Moje vjenčanice će se moći kupiti ekskluzivno u Wedding city-sve za vjenčanja koji se nalazi u Westgateu.


Zahvaljujemo Martini na vremenu i želimo puno sreće na reviji i u budućem radu. A Martinin rad i kreacije možete vidjeti na njenoj službenoj web stranici Felja.com ili na službenom Facebook profilu ovdje.