Da li trebate darivati mladence na zarukama?

Da li trebate darivati mladence na zarukama?

Ah, zaruke… Prvi, i često, najzagonetnijih događaj mladenke i mladoženje na putu do oltara. Ono što najviše brine goste? Da li trebaju ponijeti poklon mladencima? Što kupiti? Donosimo par ideja i savjeta da li trebate ili ne, kupiti zaručnički dar za budućeg gospodina i gospođu. darivanje mladenaca Zaruke su posebno složene za goste jer nitko nikad ne zna da li treba ponijeti nešto i darivati buduće mladence. Roditelji nekih parova žele veliko okupljanje gostiju kao uvod u samo vjenčanje (u većini slučajeva i izgleda kao malo vjenčanje s obzirom da pozivaju sve goste koji će inače i biti na vjenčanju), dok neki pripreme casual večeru ili roštilj kako bi jednostavno proslavili vaše zaruke i novi početak vaše veze.

Bez obzira na to, da li se radi o velikim zarukama ili onima malo manjim, intimnijim, darivanje u ovom slučaju je uvijek problem za goste. Tradicionalno, jedini gosti koji bi trebali darivati su najbliža obitelj i prijatelji koji su organizirali zaruke. I najčešće, samo mladenka se dariva. Budući svekar i svekrva na ovaj način žele joj dobrodošlicu u svoju obitelj, i to najčešće nekim predivnim komadom nakita.

Stoga, vi, kao gost na zarukama, niste dužni kupiti dar mladence. Ako ste blizak prijatelj mladencima možete ih darivati nečim jednostavnim i sentimentalnim, nešto što obilježava njih kao par. Recimo, ako ste fotograf, poklonite im predivnu zaručničku fotografiju. Ne osjećajte pritisak da morate pokloniti nešto veliko i skupo (čuvajte novce za vjenčani dar).

Isto tako, etiketa nalaže da mladenci darove dobijene na zarukama mogu otvoriti pred svim gostima.

Izvor fotografije: Mclcatering.com