Ekskluzivan intervju s dizajnericom vjenčanica Annom Campbell

Anna Campbell je jedna od poznatijih australskih dizajnerica vjenčanica, a njezin rad ćete prepoznati po vintage i elegantnom dizajnu, a ono što nas najviše oduševljava su perlice koje su ne izostavan dio svake njezine vjenčanice. Anna dizajnira haljine nježnih i ženstvenih linija izrađenih od najkvalitetnije čipke, svile i perlica. U razgovoru s predstavnicom za marketing Kitty Trikos uspjeli smo dogovoriti intervju s dizajnericom, a što nam je otkrila o svojoj kolekciji “Ivory”, najnovijoj kolekciji “Forever Entwined” i planovima za budućnost pročitajte u ekskluzivnom intervju koji donosimo samo za naše ljubiteljice vjenčanja.

Kada ste shvatili da želite biti dizajnerica vjenčanica

Zaljubila sam se u dizajniranje vjenčanica kada su nam počele dolaziti klijentice i naručivale naše haljine za zabave, ali da budu pune dužine i u nježnim bojama za djeveruše ili bijelim i bež bojama koje su one nosile umjesto vjenčanica, tako da zaista nisam bila svjesna toga da je dizajniranje vjenčanica ono čime sam se zaista željela baviti.

Kakav je osjećaj baviti se ovim poslom i biti dio ove industrije?

To je nevjerojatna industrija u kojoj imate mogućnost biti jako kreativni, raditi s najljepšim tkaninama, upoznati nevjerojatne mladenke, i pomoći im u ostvarivanju njihovih snova o vjenčanju. Također se sve kreće užurbanim tempom, i posao je pun izazova što mi odgovara.

Koliko dugo traje izrada jedne vaše vjenčanice?

Svaka naša haljina je ručno napravljena u Melbourneu što je, naravno, dugotrajan i intenzivan rad, ali i vrijedan proces, i nešto prema čemu osjećamo strast. Potrošit ćemo bezbroj sati na svaku haljinu, od dizajniranja, odabira uzoraka, rezanja, šivanja, glačanja, uljepšavanja i dodavanja detalja.

Gdje nabavljate materijal za izradu svojih vjenčanica?

Naše tkanine, čipke i ukrase dobavljamo iz cijelog svijeta! Radimo s novim uzbudljivim vrstama: čipkom iz Japana koja ima ručno ušivene perlice, klasičnom francuskom čipkom, i usko surađujemo s nevjerojatnim dizajnerom za izradu perlica u Indiji, gdje dizajniramo i nabavljamo naše perlice.

Koja vam je najdraža vjenčanica koju ste dizajnirali?

To se mijenja svaki put kad imamo probu vjenčanice! Moja omiljena haljina je ona na kojoj radim u tom trenutku za mladenku, jer nešto što smo stvorili zajedno savršeno će odgovarati njezinoj osobnosti, stilu i danu vjenčanja. Međutim, ako moram odabrati jednu haljinu iz naše kolekcije, Saasha haljina je nevjerojatna. Silueta haljine je tako predivna, s uvezenom “guipure” čipkom na suknji koja se nastavlja na puni dekadentni šlep, a prekrasni rukavi su napravljeni od francuske čipke s ručno uvezenim perlicama.

Da li imate modni uzor?

Mogla bih reći da i nemam modni uzor. Obožavam raditi s našim mladenkama, a dovoljno mi je da vidim koliko mladenki nosi naše vjenčanice ovdje u Melbourne-u i cijelom svijetu. One me najviše inspiriraju i zaista nije bitno odakle su, sve su predivne, kreativne u svojim idejama i željama i toliko uzbuđene zbog svog vjenčanja.

Koje je vaše viđenje elegancije?

Elegancija dolazi iznutra.

Ako se mladenka osjeća elegantno i posebno, zasigurno će sjajiti i izvana.

Što vas je inspiriralo dok ste kreirali posljednju kolekciju vjenčanica “Ivory”?

Glavna inspiracija bila je stvoriti kolekciju za mladenke koje nemaju pristup našoj „Made to Measure“ kolekciji u Melbourne-u, znači ponuditi isti osjećaj glamura i raskošnosti „Made to Measure“ kolekcije mladenkama širom svijeta.

Što mislite, koji bi tip mladenke bio savršen za vaše vjenčanice?

Djevojke koje žele nositi nešto toliko lijepo da ostavljaju bez daha, ali žele i zadržati eleganciju i jednostavnost dizajna vjenčanica. Većina naših mladenki su imale vjenčanje na otvorenom, npr. na seoskim imanjima, prekrasnim plažama, vrtovima i vinarijama, a naše su haljine savršene za takva vjenčanja.

Kako biste opisali svoju posljednju kolekciju?

Dekadentna i luksuzna!

To je „prêt-à-porter“ kolekcija, koja je ručno izrađen u Melbourne-u, s dekadentno ušivenim perlicama, predivnim ukrasim vezicama koje oduzimaju dah te sve sa svilenom bazom.

Koje veličine vjenčanica imate u ponudi? Da li imate i veće konfekcijske brojeve?

Naše kolekcije koje se trenutno nalaze u prodaji su veličine od XXS do XL. Odjevamo mladenke svih veličina, ali još nismo radili s punijim modelima. Ali svakako bismo voljeli jer smatram da svaka mladenka zaslužuje osjećati se predivnom na najvažniji dan u životu, bez obzira koju ona veličinu nosila.

Da li vam se javljaju mladenke iz Hrvatske zainteresirane za kupnju vaših vjenčanica?

Tek smo počeli isporučivati ​​svoje haljine mladenkama u Europu i svakako bismo voljeli raditi s mladenkama iz Hrvatske.

Koji su vam planovi za budućnost?

Samo želimo nastaviti sa kreiranjem i izradom vjenčanica koje naše mladenke čine prekrasnima. Svake godine putujemo u New York, a svakako bismo voljeli posjetiti i Europu i upoznati mladenke iz raznih mjesta u Europi.

“Made to Measure” kolekcija vjenčanica:

“Ivory” kolekcija vjenčanica:

Više informacija o prodajnim mjestima možete pronaći na njenoj stranici ovdje, a s obzirom da imaju međunarodnu dostavu, njezine vjenčanice mogu naručiti i naše mladenke.

Zahvaljujemo Kitty i Anni na vremenu, a sutra vam donosimo vijesti o najnovijoj kolekciji Anne Campbell nazvanoj “Forever Entwined” koja će biti dostupna za javnost u kolovozu, a mi smo uspjeli dobiti kratak uvid u ono što možemo očekivati.