Savjeti kako zadržati sjaj prstenju

Prstenje

S velikim sjajem, dolazi i velika odgovornost, zar ne? Pa, u svakom slučaju, kako bi zadržali svoj zaručnički prsten u top formi razgovarali smo sa stručnjacima i upitali za savjete po tom pitanju. Donosimo vam njihove top savjete o tome kako najbolje brinuti za svoje prstenje:

Skinite prsten dok se kupate

Kada ste pod tušem, opuštajući se u pjenušavoj kupki, ili jednostavno samo perete ruke, sapun može ostaviti tragove na vašem prstenu, umanjujući njegov prirodan sjaj. Mnogi ne predaju veliku važnost, ali kada se tuširate ili plivate ​​s prstenom, suočavate se s opasnošću da vam sklizne sa prsta. Prsten treba biti na vašoj ruci, a ne na dnu bazena. Nabavite slatku kutijicu za kupaonicu u kojoj ćete držati prsten dok ne obavite higijenske radnje i ruke vam ne budu čiste i suhe.

Ne miješajte s drugim nakitom

Stavljajući svoj zaručnički prsten u kutiju s drugim nakitom može se dogoditi da se prsten ili drugi nakit ogrebe. Budući da je to jedan od vaših najvažnijih komada nakita osigurajte mu posebno mjesto ili zamotajte u čistu tkaninu kako biste spriječili ogrebotine.

Držite prsten podalje od kemikalija za čišćenje

Kuhinja mora biti izribana, ali to ne znači da i vaš prsten mora biti. Stavite prsten na stranu kada koristite klor, izbjeljivač, ili druge oštre kemikalije koje bi mogle oštetiti vaš prsten.

Skinite prsten kada radite fizički težak posao

Ako planirate raditi neke promjene u dvorištu ili oko kuće, ostavite svoj prsten unutar kuće. Iako su dijamanti poznati kao najteži dragi kamen, nisu neuništivi i zapravo se mogu uništiti pod tvrdim udarcem.

Posjetite svog zlatara

Baš kao što vi trebate liječnički pregled barem jednom godišnje, tako ga treba i vaš prsten. Odnesite ga zlataru na profesionalno čišćenje i pregled.

Imate li kakve posebne savjete za brigu za svoj prsten? Koja je vaša rutina njege prstena? Podijelite svoje savjete s nama na email info@modernavjencanja.com

Foto: Genevieve Fundaro,via Confetti Daydreams