Pantone boja 2015: Marsala

marsala

Stručnjaci za boje u Pantone-u su odabrali boju za 2015. godinu, a zove se Marsala –  prirodno robusna, crveno smeđa boja vina.  Potpuna suprotnost bojama koje je Pantone dosad odabirao posljednjih nekoliko godina. Prošlu godinu obilježila je boja blistave orhideje (radiant orchid), 2013. godine boja smaragda (Emerald), a 2012. godine boja mandarine. Ovogodišnja boja je izvrsna ako ju odaberete kao glavnu boju koju možete nadopuniti drugim bojama toplih tonova, kao što su žuta, narančasta, boja koralja ili nekim hladnijim tonovima poput ljubičaste ili plave.

Iako ovakve tamno crvene boje obično povezujemo s jesenskim i zimskim vjenčanjima, Marsala je zapravo boja koju možete koristiti u svim godišnjim dobima, dovoljno je samo da je u paru s neutralnim bojama. Klasična boja slonovače s ovom bojom je idealna za svako godišnje doba, a ako dodate, recimo, boju koralja i narančastu dobit će te odličnu ljetnu paletu.

Kada su u pitanju cvijetni aranžmani odaberite bogate božure i dalije u tamnocrvenoj boji u kombinaciji sa slojevitim lišćem eukaliptusa. Na ovaj način dobit ćete romantične bukete i aranžmane koje će očarati sve goste i odlično izgledati na fotografijama. Pogledajte našu galeriju fotografija i javite nam što mislite o izabranoj boji za 2015.

haljine za djeveruše boja Marsala
Foto: Xoazuree.com
marsala 3
Foto: Millieholloman.com
marsala boja buket
Foto: Esposa Blog

marsala 6

marsala boja dekoracija stola
Foto: Esposa Blog
marsala boja cipele
Foto: Pinterest
marsala boja torta
Foto: Pinterest