Trendovi u svijetu vjenčanja koji su obilježili 2013.

I tako bismo mogli reći zbogom 2013. godini i oprostiti se od nje još jednim “Uzimam”. Osvrnut ćemo se na najdraže trendove u svijetu vjenčanja u 2013. godini.

Staklenke, konci i sve “uradi sam” dekoracije

“Uradi sam” trend je bio jako popularan u 2013. godini, a ne sumnjamo da će jenjavati i u 2014. Još mnogo puta ćemo vidjeti prekrasno osvjetljene staklenke sa lučicama, konzerve uronjene u šljokice i špagu.

Staklenka
Pronađi na: Etsy.com

Vjenčanja inspirirana filmom “Veliki Gatsby”

Sa Baz Luhrmann-om kao redateljem i producentom nije bilo sumnje da će ovaj film imati veliki utjecaj, kako na modne trendove, tako i na vjenčanja. Na Gatsby inspiraranim vjenčanjima vidjeli smo povratak starog svijeta glamura s raskošnim stilom i haljinama koje podsjećaju na dekadentno doba.

Great Gatsby inspiracija za stol
Pronađi na: Etsy.com

Ukrasi za glavu

Na filmu “Veliki Gatsby” vidjeli smo prekrasne ukrase za kosu sa čipkom, dijamantima, pa čak i perjem koji su postali glavni modni dodatak skoro svake mladenke.

Pronađi na: Etsy.com

Cvijeće, cvijeće i još cvijeća

2013. godina je bila godina svježeg cvijeća, i to puno svježeg cvijeća. Vidjeli smo velike bukete i krune od svježeg cvijeća na glavama mladenki, a sa bogatim radom i idejama poznatih cvjetnih dizajnera kao što su Preston Bailey i Karen Tran nije ni čudo da se mladenkama otvaraju oči pred cvijetnim mogućnostima kada je u pitanju stiliziranje njihovog vjenčanja.

Pronađi na: Etsy.com

Ombre

Ombre se dugo vremena polagano penjao na ljestvici popularnosti i tek je 2013. godine postao zaista popularan. Mladenke su se čvrsto uhvatile za sve što je moglo biti ombre, od kose, manikure, haljina za djeverše, torte i dekoracija.

Pronađi na: Etsy.com

Buffet sa desertima

Ako se možete sjetiti 2012. godine bio je popularan buffet sa lizalicama i čokoladicama, a 2013. godinu su obilježili buffet-i sa desertima. Vidjeli smo kako se mladenke sve više udaljavaju od stola sa lizalicama i približavaju nešto “bogatijem” stolu. Bilo je tu svega, od pita, kolača, više vrsti torti, muffina, cupcake-a i svih stvari tako slatko pečenih.

Pronađi na: Etsy.com

Metalik

Svjetlucava roza boja je imala svoje mjesto na modnim pistama uz dodatke zlatne, srebrne, pa je tako zauzela i svoje mjesto na vjenčanjima. Daleko od palete boja u Vegas stilu, metalik boja se koristila na sve moguće nove načine. U kombinaciji sa jednostavnom bijelom bojom, metalik boja je bila dio elegantnih i klasičnih vjenčanja.

Pronađi na: Etsy.com

Pletenice

Ispletena kosa u bilo kojem obliku bila je veliki hit prošle godine. Mladenke i djeveruše su podjednako nosile opuštene pletenice – gore, dolje, u stranu, bez ograničenja…

Ukras za kosu pronađi na: Etsy.com

Vjenčanja na otvorenom

Ceremonije nakon čega slijede prijemi na svježim zelenim travnjacima pod baldahinom sa božićnim lampicama ili lampionima je bilo ostvarenje snova za mnoge mladenke u 2013. Mladenke su se opustile i uživale u trenutku u kojem se udaju za svoju voljenu osobu uz čari Majke Prirode.

Pronađi na: Etsy.com

I to je to… Umotali smo sve veće trendove u ovaj članak. Ostanite s nama uz naše predviđanje trendova za 2014.