Jedan uspješan couture povratak – kratak veo

Ako vam se ne sviđa tradicionalan dugačak veo ili želite dodati malo modernog šika vašem vjenčanju onda je kratki veo ili tzv. birdcage veo upravo ono što vam treba. Iako su bili popularni u 50-ima ne morate planirati retro stil vjenčanja kako biste mogli nositi ovaj stil vela jer oni odlično odgovaraju svakom stilu vjenčanice (bila ona duga ili kratka), a budući da oni dolaze u različitim oblicima i dužinama, možete odabrati upravo onaj koji najbolje odgovara stilu vaše vjenčanice, frizure i obliku lica. Mogućnosti su beskrajne…

Kratki velovi su većinom izrađeni od mrežice u kockastom obliku i obliku dijamanta, međutim, postoji 3 vrste mrežice:

  • francuska
  • ruska
  • engleska

Francuski stil mreže ima najuže tkanje i mekana je na dodir, dok je ruski stil mreže krući, a engleski stil (poznat kao “vesela udovica”) ima najkrupnije tkanje.

Veo – stilovi

U nastaku se nalaze osnovi stilovi

Jednostavan veo

Pokriva lice do obraza (gdje završava rumenilo) možete upotpuniti dužim svjetlucavim naušnicama, a s obzirom da pokriva samo oči ostavit ćete dojam tajanstvenosti.

Stil trake

Jedan od popularnijih u 2014. godini. On pokriva samo lice, s jedne i druge strane. Može se pričvrstiti običnim kopčicama ili svjetlucavim retro češljem, ovisi o izgledu koji želite…

veo stil trake

Klasični duži kratki veo

Uokviruje cijelo lice i u većini  slučajeva je zakačen na mali šeširić, pero ili cvijet. Odlično izgledaju u kombinaciji sa modernim vjenčanicama, posebno onim kraćim. Ovaj stil vela pruža mogućnost jednostavnog skidanja vela kako biste mogli kasnije raspustiti i pokazati svoju prekrasnu kosu i ukras na koji je veo bio prikačen.

Zašto se ne biste odlučili za veliki cvijet prikačen na veo? Personalizirani veo može jednostavnu vjenčanicu i izgled pretvoriti u nešto predivno, spektakularno i jedinstveno.

Ljepota kratkog vela je u tome što se može oblikovati i prilagoditi vašim željama i obliku lica. Tijekom ceremonije ga možete nositi malo spuštenog, a kasnije ga samo podignete gore ili skinete i raspustite kosu.

Sve velove s fotografija možete pronaći na Etsy.com