“Red Velvet” torta

“Red Velvet” torta

Kada govorimo o svadbenim tortama, jedna se izdvaja kao torta koja se u zadnje vrijeme vinula visoko na ljestvici popularnosti – Red Velvet torta. Iako mnoge mladenke misle da duboka crvena boja baršuna simbolizira duboku ljubav postoje razlozi i zašto se ne biste trebali odlučiti za ovu tortu.

Ovo nije članak “protiv” ove torte, naprotiv! Upoznat ćemo vas s ovom tortom i na što morate paziti ako ste se odlučili uključiti ju kao kraljicu deserta na vašem vjenčanju.

Popularna = ne jedinstvena

Svi znamo da kad je nešto popularno viđat ćemo tu stvar na svakom koraku. Jednaku situaciju možete očekivati i sa svadbenom tortom. Sjećate se popularnosti cupcakes-a na vjenčanjima? Skoro svi su ih imali. Ako želite nešto jedinstveno na svom vjenčanju, s obzirom na trenutnu popularnost ove torte, savjetujemo da odaberete neku drugu vrstu torte.

Tekstura

Jedna od stvari oko koje biste se trebali pobrinuti, ako želite imati ovu tortu na vjenčanju, je mjesto gdje smjestiti tortu. Zbog svoje teksture je osjetljiva na pretoplo vrijeme stoga ako planirate vjenčanje na otvorenom u proljeće ili ljeto, čak i početak jeseni, možda bi bio najbolji izbor neka druga torta koja se zbog svoje vlažnosti biskvita neće rastopiti. Zbog istog razloga, malo je vjerojatno da ćete moći imati visoku tortu od nekoliko katova, osim ako uvjeti nisu drugačiji.

Crvena torta = crvena nezgoda

Crvena torta znači samo jedno – crvene nezgode na predivnoj bijeloj vjenčanici tijekom “hranjenja” mladenaca. Takve “nezgode” mogu se dogoditi i sa čokoladnom tortom, ali crvena boja je crvena boja, teško ćete ju oprati. Napomenite svom budućem suprugu zašto vam je važno da bude pažljiv dok vam daje taj slatki zalogaj.

Ako vam niti jedan od ovih savjeta nije bitan, mislite da možete podnijeti sve rizike i još uvijek želite “Red Velvet” tortu na vjenčanju, onda samo naprijed! Torta je prekrasnog okusa, ali i izgleda, što možete vidjeti u galeriji dolje. A sutra možete pročitati kako pripremiti i komadić ove torte svojim gostima za ponijeti i to u staklenci koja postaje sve popularniji rekvizit kada su u pitanju vjenčanja.

Izvor fotografija: Martha Stewart & Heather Roth Fine Art Photography