5 stvari koje morate uraditi na dan vjenčanja

5 stvari koje morate uraditi na dan vjenčanja

Jutro na dan vašeg vjenčanja je tako natprirodno, uzbudljivo i emocionalno. U trenutku kada se probudite i otvorite oči pomislit ćete “danas se udajem” – jednostavno nećete znati što učiniti sa sobom.

Jedan dio vas će htjeti skakati i trčati unaokolo dok Rihanna trešti iz zvučnika, dok će se onaj drugi dio vas htjeti smiriti i koncentrirati na što morate sve napraviti. Na umu će vam biti 300.000 stvari koje ćete htjeti uraditi, ali bi se ipak trebali koncentrirati na ovih 5 esencijalnih koje će vam pomoći da preživite ovaj dan.

Popijte malo vode

Popiti 300 mililitara vode s limunom je najbrži način za buđenje metabolizma i dobar početak dana. Ne samo što će vas osvježiti nego će vas vitamin C i dodatno osnažiti. Također, limun predstavlja dobru zamjenu za jutarnju kavu. Ma koliko vam ta jutarnja topla kava dobro zvučala, ne zaboravite da ona često vodi do nadutosti i može pojačati poznatu mladenkinu nervozu na dan vjenčanja – a to svakako želite izbjeći. Stoga pružite šansu vodi s limunom i oduprite se blagodatima jutarnje kavice.

Pošaljite poruku budućem suprugu

Ako se već niste vidjeli sinoć, ovo je odlična šansa da mu se javite putem simpatične poruke i pitate svojeg budućeg supruga kako se on drži. Ovu poruku sačuvajte, ona je dio vaše povijesti i uvod u zajednički život. Kad god je kasnije budete čitali moći ćete se prisjetiti svojih emocija tog jutra i svega ostalog što vam je prolazilo kroz glavu. Recite mu da ga jedva čekate susresti pred oltarom. Bit će to odlično psihičko ohrabrenje za vas oboje.

Provjetrite vjenčanicu

Svakako je dobra ideja malo provjetriti i osvježiti vjenčanicu. Izvadite je iz ormara i objesite na prozorski okvir ili neko drugo prozračno mjesto u stanu. Ovim putem ćete izbjeći bore i sitna gužvanja te dozvoliti tkanini da “prodiše” prije no što je obučete.

Isključite mobitel

Nakon što ste svojem budućem suprugu poslali poruku, jednostavno isključite mobitel. Danas ste vi mladenka i ne morate primati pozive. Ako već bude potrebna neka intervencija, tu su kumovi, organizatori vjenčanja, kao i djeveruše da se pobrinu za sve te sitnice. Isključivanjem mobitela ne samo da nećete morati odgovarati na raznorazne poruke i pozive, nego ćete se moći usredotočiti na sebe i svoj dan vjenčanja, a ne na druge ljude i društvene medije. Ako ga već odlučite ostaviti uključenog, radije ga predajte kumi uz zamolbu da ona pokuša odgovoriti na pozive.

Ostanite smireni

Posvetite si trenutak (ili čak nekoliko minuta) za smirenost i promatranje stvari oko sebe. Razgledajte okolinu, svoje djeveruše u različitim trenucima buđenja i pripremanja, svoju majku kako ispija jutarnju kavu, vrijeme vani, sobu u kojoj se nalazite i sve ostale sitnice. Dan vjenčanja je jedan od vaših najvažnijih dana u životu i svakako želite zapamtiti kako je izgledao prije ludila koje će kasnije tog dana nastupiti.

Od trenutka buđenja pa sve dok vas suprug ne poljubi za laku noć, dan vjenčanja je čaroban, emocionalan i uzbudljiv. Ostanite mirni i staloženi barem tih nekoliko trenutaka nakon buđenja prije no što ubacite u višu brzinu i počnete se pripremati za ovaj specijalni dan koji ćete pamtiti do kraja života.


Foto: Lin & Jirsa