Sve što trebate znati o rasporedu stolova i sjedenja

Obitelj, rodbinu, prijatelje i njihovu obitelj, gdje ih i kako smjestiti? Uz roditelje, onih koji su u braku i koji su razvedeni, polubraću i sestre, bake i djedove, tetku koja ne priča s vašim ujakom, širu obitelj, prijatelje koji su bili u vezi kada ste im uručili pozivnicu, a više nisu – trebat će vam plan! Ne brinite, mi smo ovdje da vam pomognemo, a ovo su naše smjernice.

Raspored stolova

Stolove možete rasporediti ovisno o izgledu sale ili restorana u kojem će se održati vaša svadba. Na dogovoru raspitajte se da li postoji mogućnost da napravite raspored stolova onako kako vama to odgovara. Ako postoji mogućnost (a sumnjamo u to da netko neće pristati na to) u galeriji ispod pogledajte opcije koje su moguće ovisno o rasporedu sale/restorana.

Jedan od zanimljivih načina kako lagano organizirati raspored sjedenja možete pogledati ovdje.

Zamolite prijatelje za pomoć

Umjesto printanja rasporeda sjedenja možete zamoliti neke od vaših prijatelja u koje imate povjerenja da pomognu pri smještaju gostiju na svoja mjesta. Imajte na umu da organizirate po jednog takvog prijatelja na 50-ak gostiju. Ako imate intimnu ceremoniju možda nećete morati nikoga zadužiti za organiziranje i smještaj gostiju, ali možda će vam trebati netko tko će se pobrinuti za “osjetljive” situacije, npr. držanje vaše majke od vaše pomajke na uljudnoj daljini ili slično.

Oni svakako moraju biti upućeni u vaš raspored sjedenja i svakako biste trebali isprintati po jedan popis za njih kako ne bi morali učiti na pamet. Dajte im direktne upute što vam treba i što ste isplanirali. Jednostavan pozdrav uz “Izvolite da vas otpratim do vašeg mjesta” je dovoljno da gost shvati da imate organiziran raspored sjedenja.

Napravite popis gostiju prema rasporedu sjedenja i stavite na ulazak u salu/restoran

Vrlo jednostavno i vrlo popularno danas među mladencima. Za ovo vam treba već gotov plan sjedenja, a u galeriji ispod možete pogledati par primjera kao inspiraciju.

Uskoro vam donosimo i pdf verziju predloška za raspored gostiju by Sretno Sretno desgin. (Update: ovdje možete vidjeti pdf verziju predloška)