Novi slatki trend – torta za mladoženju

Novi slatki trend – torta za mladoženju

Kako bi iznenadile svog mladoženju, danas mladenke naručuju posebne slastice kao iznenađenje za njega. Tradicionalno, to je dar od mladenke svom mladoženji koji služi kao način da mu se dodijeli poseban dio ceremonije (jer znamo da su sve oči taj dan uprte u mladenku) te odražava njegovu osobnost i interese. Ako mladoženja voli utrke automobila, torta će biti u obliku brzog auta, ako voli nogomet, torta će biti u obliku dresa ili stadiona njegovog najdražeg kluba… Razumijete princip.

Vrlo popularan trend u Americi koji kod nas još uvijek nije došao do izražaja, ali zato smo mi tu da vam pomognemo da se uklopite u svjetske trendove. Radi se o tradiciji da se na vjenčanju dijeli komadić mladoženjine torte neudanim djevojkama i ženama koji one nose kući i stavljaju pod jastuk na kojem će spavati tu noć. Tradicija kaže da će tada sanjati svog budućeg supruga. Ne vjerujemo baš u legende, ali zvuči zabavno.

Tko naručuje tortu?

Mladenka obično naručuje tortu za mladoženju od istog slastičara koji je zadužen i za svadbenu tortu. Osim ako mladoženja zna za ovo iznenađenje, mladenka obično odlučuje dizajn i okuse te se ovo iznenađenje drži u tajnosti sve do dana vjenčanja.

Koje okuse odabrati?

Mogućnosti su beskrajne, ali ako želite da torta bude baš po mladoženjinom ukusu, odaberite vrstu kolača koji on obožava. Ukoliko nije ljubitelj kolača, odaberite klasičnu čokoladnu verziju ili voćnu jer s tim izborom nikad nećete pogriješiti, a vrlo su popularne i torte “Red Velvet” ili jedna od torti koja uključuje alkohol kao sastojak.

Kada je pravo vrijeme za iznenađenje?

Neke mladenke se odlučuju za služenje iznenađenja na probnoj večeri kao desert, jer je u većini slučajeva mladoženjina torta manje ozbiljnija od svadbene torte, neke se odlučuju za iznenađenje na sam dan vjenčanja kao druga opcija za desert. U svakom slučaju, oba odabira su prihvatljiva.

Dakle, ako se odlučite za ovakvo jedno iznenađenje slobodno se zabavite sa dizajnom i okusima, neka bude odraz vaše snažnije polovice i izaberite nešto što znači posebno za njega. Na ovaj način ćete učiniti svoje vjenčanje jedinstvenim i nezaboravnim. Također, pogledajte galeriju torti za mladoženje koje su se nama svidjele, a koje vam mogu poslužiti kao inspiracija, samo imajte na umu da torta za vašeg mladoženju bude personalizirana i nešto što će se njemu svidjeti.


Izvor fotografija – Wedding Cakes by Jim SmealSugar Creations / Sweet Lisa’s Exquisite Cakes / Palermo Bakery / Frosted Art