Uradi sama: Staklenke omotane špagom

Uradi sama: Staklenke omotane špagom

Rustikalna vjenčanja su popularnija no ikad i vjerujemo da većina nikad nije ni pomislila da bi staklenka i komad špage bile dobra dekoracija za vjenčanje, no varate se. Staklenka i komad špage su sve što vam treba. Donosimo vam postupak kako napraviti ove predivne centralne dekoracije za stolove koje bi posramile i najluksuznije vaze.

Projekt nije težak i ne zahtjeva kupnju mnogo materijala. Staklenki ima svatko i ako zamolite obitelj i prijatelje da vam ih sačuvaju umjesto da ih bace vjerujemo da će vam svatko to učiniti. Osim staklenki bit će vam potrebno ljepilo (možete koristiti obično jače ljepilo ili pištolj za vruće lijepljenje), špaga, vrpce i mnogo strpljenja.

klupko špage

Najvažniji je, dakle, proces lijepljenja špage na staklenku tj. omatanje, kako bi vam sve bilo u ravnini.

uradi sama: omatanje staklenke špagom

Početak špage koji ste zalijepili za staklenku možete prekriti kada budete lijepili red do tog početka.

uradi sama: omatanje staklenke špagom

uradi sama: omatanje staklenke špagom

Zatim možete napraviti dijagonalno par redova kako vam staklenka ne bi izgledala “prejednostavno”. Jednostavno zaokrenite špagu prema vrhu i radite “broj osam” dok vam se ne učini da je dovoljno (otprilike 10-ak redova špage). A zatim zavežite vrpcu kako biste staklenci dodali dašak romantike.

uradi sama: staklenka omotana špagom

I to je to. Ubacite nekoliko karanfila, nježno ružičastih ruža i šlajer ili jednostavno cvijeće koje možete pronaći na svakoj livadi.

uradi sama: staklneke omotane konopom

uradi sama: staklenke omotane konopom

Izvor fotografija: Hey Gorgeous